Makaronikugen

vuoka 23*23cm

Tämä on perinteinen shabatin makaroni kugelin eli makaroni vanukkaan tai laatikon ohje, johon perinteisesti on käytetty rusinoita, mutta yhtä hyvin niiden tilalla voi käyttää esim. karpaloita.

115 g maustamatonta tuorejuustoa
450-500 g vahvempaa tuorejuustoa tai raejuustoa
5.7 dl hapankermaa, kermaviiliä tai Creme Fraiche´
5 kpl isoa kananmunaa
1,25 dl raesokeria
1,25 dl vähäsuolaista, sulatettua voita, jaettuna 2 yhtä suureen osaan.
½ tl muskottipähkinää
450-500 g leveitä, isoja munanuudeleita keitettynä
2,5 dl kuivattuja karpaloita tai rusinoita
5 dl maissihiutaleita muruina

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele uunivuoka.
  2. Laita kulhoon (ei uunivuokaan) yhtä aikaa notkistettu tai juokseva kermajuusto ja tuorejuusto tai raejuusto ja hapankerma. Sekoita sähkövatkaimella kunnes seos on hyvin yhtenäinen. 
  3. Lisää munat yksitellen ja sekoita ne hyvin. Lisää 0,6 dl sokeria ja 0, 6 dl sulatettua voita ja muskottipähkinä. Kääntele hellävaroin joukkoon keitetty makaroni ja karpalot tai rusinat. Kaada seos uunivuokaan ja laita odottamaan.
  4. Tee pienessä kulhossa seos maissihiutalemuruista ja jäljellä olevasta sokerista ja voisulasta. Sekoita päällysteseokseksi. Peitä kugel päällysteseoksella.
  5. Paista vuokaa n. 1 tunti tai kunne päällyste on kullan ruskeaa ja täyte on alkanut kuplia. 
  6. Tarjoile lämpimänä tai jäähtyneenä.

Vihje: Tämä yksinkertainen ja helppo ruoka voidaan valmistaa myös riisitä, punajuuresta tai perunasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *