Tarvitset:
- 500 g haukifileetä
- 500 g lahnafileetä
- 1 sipuli
- 2 kananmunaa
- 1 1/2 dl korppujauhoja
- 2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl valkopippuria
- 1/2 tl muskottipähkinää
- 1/2 tl inkivääriä
- 1/2 dl kylmää vettä
Valmistusohjeet:
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Laita kalafileet monitoimikoneeseen tai blenderiin ja jauha ne tasaiseksi massaksi.
- Lisää sipulihakkelus, kananmunat, korppujauhot, suola, sokeri, valkopippuri, muskottipähkinä, inkivääri ja kylmä vesi. Sekoita hyvin.
- Muotoile seoksesta noin 20 lihapullaa ja laita ne keittoastiaan.
- Kaada päälle noin 1-2 litraa kuumaa vettä, niin että lihapullat ovat kokonaan peitossa.
- Keitä lihapullia liedellä noin 1-1,5 tuntia miedolla lämmöllä.
- Ota lihapullat varovasti pois liemestä ja anna niiden jäähtyä ennen tarjoilua.