Valikko Sulje

Gefilte Fish

Tarvitset:

  • 500 g haukifileetä
  • 500 g lahnafileetä
  • 1 sipuli
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl korppujauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl valkopippuria
  • 1/2 tl muskottipähkinää
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1/2 dl kylmää vettä

Valmistusohjeet:

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Laita kalafileet monitoimikoneeseen tai blenderiin ja jauha ne tasaiseksi massaksi.
  3. Lisää sipulihakkelus, kananmunat, korppujauhot, suola, sokeri, valkopippuri, muskottipähkinä, inkivääri ja kylmä vesi. Sekoita hyvin.
  4. Muotoile seoksesta noin 20 lihapullaa ja laita ne keittoastiaan.
  5. Kaada päälle noin 1-2 litraa kuumaa vettä, niin että lihapullat ovat kokonaan peitossa.
  6. Keitä lihapullia liedellä noin 1-1,5 tuntia miedolla lämmöllä.
  7. Ota lihapullat varovasti pois liemestä ja anna niiden jäähtyä ennen tarjoilua.