Valikko Sulje

Mansikka-Kahvi -kakku

Tämä 5 ainesosan mansikkakakkuresepti on vähäsokerinen ja sen valmistaminen vie vain 5 minuuttia ja tarvitset 18 cm pyöreän irtopohjavuoan.

AINESOSAT

  • 300 g mansikoita
  • 180 g keksejä
  • 1 rkl kahvia (pikakahvijauhetta)
  • 1 dl kermaa
  • 500 g tuorejuustoa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl tomusokeria
  • 30 g gelatiinia
  • 1 1/2 dl vettä

OHJEET

  1. Murustele keksit.
  2. Sekoita ruokalusikallinen pikakahvijauhetta 1/2 dl vettä. Tai käytä valmista kahvia. Sekoita keksin murut ja kahvi sekaisin. Painele keksipohja vuokan pohjalle.
  3. Sekoita lasikulhossa 500 g tuorejuustoa ja 2 rkl tomusokeria. Lisää joukkoon 1 dl kermaa ja sekoita.
  4. Liota 30 g gelatiinia 1 1/2 dl kylmää vettä. Lisää 2/3 osaa gelatiini nesteestä tuorejuuston sekaan ja sekoita tasaiseksi.
  5. Jaa tuorejuusto kahteen eri lasikulhoon ja lisää toiseen 2 rkl kaakaojauhetta. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  6. Laita 300g mansikoita lasikulhoon ja lisä 1/3 gelatiininesteestä joukkoon. Murskaa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Halutessasi voit lisätä hieman sokeria. Tarkista maku.
  7. Nosta kaikkia kolmea täytettä vuorotellen keksipohjan päälle. Sekoita lopuksi kevyesti esim. lusikanvarrella. Anna hyytyä kylmässä.