Tässä on yksinkertainen ohje tuoreiden vihannesten valmistamiseen hummuksen tai babaganoushin kanssa tarjoiltavaksi:
Ainekset:
- Kurkkuja
- Porkkanoita
- Selleriä
- Hummusta tai babaganoushia
Ohjeet:
- Pese kurkut, porkkanat ja sellerit huolellisesti.
- Leikkaa vihannekset sopivan kokoisiksi paloiksi tarjoiluastiaan.
- Tarjoile vihannekset hummuksen tai babaganoushin kanssa.
Hummus on Lähi-idässä perinteinen kikhernepohjainen tahna, joka maustetaan esimerkiksi valkosipulilla, sitruunalla ja seesamiöljyllä. Babaganoush on samankaltainen tahna, mutta siinä käytetään munakoisoa kikhernepohjan sijaan. Tuoreet vihannekset, kuten kurkut, porkkanat ja selleri, sopivat erinomaisesti näiden tahnojen kanssa tarjottavaksi, sillä ne tuovat mukavaa raikkautta ja terveellisyyttä herkullisiin välipalahetkiin.
Vihannesten valmistus on helppoa ja nopeaa, ja ne ovat myös terveellinen ja herkullinen vaihtoehto perinteisille naposteltaville. Hummus ja babaganoush ovat myös helppoja valmistaa itse, jos haluat kokeilla jotain uutta ja erilaista keittiössäsi.