kahdeksalle

Goldyoich-keitto tarjoiltiin yleensä tradition mukaan ensimmäisenä hääruokana.

n. 2-kiloinen keittokana
200 g sipulia 
200 g porkkanaa 
200 g lehtiselleriä 
200 g juuripersiljaa 
100 g tilliä
50 g persiljaa
suolaa
pippuria 
maustepippuria maun mukaan.

  1. Puhdistettu ja pesty kana laitetaan hiljalleen kiehumaan 4 litraan vettä n. 40 minuutiksi.
  2. Ruskista sipuli sillä aikaa tulella tai pelkällä rasvattomalla kuumalla paistinpannulla paksuina viipaleina, se saa mustuakin. 
  3. Lisää sipuli ja puhdistetut juurestenkappaleet keiton joukkoon kiehumaan. 
  4. Lisää muutama maustepippuri ja mustapippuri ja mausta suolalla.
  5. Keitä kunnes kana on pehmeä ja kypsä. 
  6. Pilko jäähtynyt kana pieniksi kappaleiksi tai kuutioiksi ja kaada siivilöity liemi päälle tarjoiluastiaan.

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *