Taikina 

  • 3 dl vettä 
  • 25 g tuorehiivaa 
  • 2 rkl oliiviöljyä 
  • 1 rkl sokeria 
  • 7 dl vehnäjauhoja (00 Pizzajauhoja)
  • 1½ tl suolaa

Täyte (noin 500 g kasviksia)

  • 1 kpl punasipuli
  • 1 kpl keltasipuli
  • 2 kpl paprika
  • 2 kpl porkkana
  • 1 kpl keräkaali
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää oliiviöljy ja sokeri nesteeseen. Sekoita jauhot erissä taikinaan. Vaivaa noin 5 minuuttia. Anna taikinan levätä 10 minuuttia ja vaivaa taas pari minuuttia. Lisää suola ja alusta taikina tasaiseksi. Peitä liinalla ja jätä kohoamaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuleita pannussa 10 minuuttia ja lisää mausteet. Lisää loput kasvikset ja sekoita. Paista vielä noin 5 min.
  3. Jaa taikina 8 osaan, pyöritä palloiksi ja kauli ohuiksi soikioiksi. Jaa täyte pohjille, kostuta reunat, taita kaksinkerroin ja painele sauma tiiviiksi. Kohota 30 minuuttia.
  4. Voitele piirakat öljyllä tai suihkuta öljyä niiden pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa 25 min.

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *