kuudelle

Tämä perinteinen jemeniläinen ruokalaji on kosherversio Moussakasta, kreikkalaisesta erikoisuudesta. Moussakan maitopohjainen be´camel-kastike on sinijessä korvattu tahinipastalla. Sinijeh tarjoillaan shabatti-illan päivällisellä perunavellin, runsaan riisin ja salaatin kera.

500 g vähärasvaista lampaanjauhelihaa
1 rkl vehnäjauhoja
2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl tuoretta, hienonnettua persiljaa tai korianteria
½ tl kanelia
suolaa
mustapippuria jauhettuna tai rouheena maun mukaan
½ tl jemeniläistä zhug mausteseosta (resepti ohessa) tai ¼ tl cayannepippuria
2 rkl oliiviöljyä
30 g paahdettuja pinjansiemeniä
1,25 dl tahinipastaa
3-4 rkl sitruunan mehua

  1. Laita jauhot ja jauheliha suureen kulhoon, rakeista ja kääntele seosta puuhaarukalla, jotta mahdolliset paakut tasoittuvat. 
  2. Sipuli, persilja, valkosipuli ja kaneli lisätään ja sekoitetaan hyvin lihamassaan.
  3. Mausta maun mukaan suolalla, pippurilla, cayannepippurilla, öljyllä ja 2 rkl:lla paahdettuja pinjan siemeniä. Sekoita hyvin tasaiseksi seokseksi.
  4. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele noin 2 litran vuoka öljyllä. 
  5. Täytä vuoka lihaseoksella ja tasoita pinta.
  6. Lisää tahinipasta seoksen päälle.
  7. Sekoita kulhossa sitruunan mehu ja 1-2 rkl vettä ja kaada lihaseoksen päälle.
  8. Ripottele seoksen pinnalle vuokaan pinjan siemeniä.
  9. Paista uunissa aukinaisessa vuokassa 35-40 minuuttia tai kunnes liha on ruskeaa ja kypsää.

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *