Lihapullat

  • 500 g nautajauhelihaa
  • 2 dl lihalientä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 tl paprikaa
  • 1tl juustokuminaa
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl vuorisuolaa

Tomaattikastike

  • 3 dl lihalientä
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tl kuivattuja välimerenyrttejä (Persilja, basilika, rakuuna, timjami ja oregano)
  • 1 tl vuorisuolaa
  1. Keitä puoli litraa vettä ja laita lihaliemikuutio liukenemaan. Ota 2 dl lientä kulhoon jauhelihataikinaa varten. Mittaa joukkoon korppujauhot 5 minuutiksi turpoamaan. Säästä loppu lihaliemi kastiketta varten.
  2. Sekoita jauheliha ja mausteet korppujauhojen joukkoon. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  3. Sekoita tomaattikastikkeen ainekset ja kaada kastike uunivuokaan. Pyöritä murekemassasta lihapullia ja laita ne kastikkeeseen. Voit käyttää myös lihapullasaksia.
  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-45 minuuttia pullien koon mukaan. Voit myös keittää lihapullat kypsiksi kannen alla kattilassa.

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *