• 2 dl herneitä (esim. pakasteherneitä)
  • 800 g ruokaperunoita
  • 2 dl basilikan lehtiä revittyinä
  • noin 1 dl pinjansiemeniä tai pistaaseja 
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 2,5 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
  • 0,5 tl valkoviinietikkaa
  • kourallinen tuoreita mintunlehtiä revittyinä
  • sormisuolaa ja mustapippuria
  • 2 dl persiljaa revittynä
  • 2 keitettyä kananmunaa
  1. Keitä kananmunat ja paahda pinjan- tai pistaasinsiemenet kevyesti pannussa ilman rasvaa. Jos käytät jäisiä herneitä, kiehauta ne kertaalleen 30 sekunnin ajan kiehuvassa vedessä. Pilko valkosipulin kynnet ja raasta parmesaani.
  2. Keitä perunat 15-20 minuuttia niin, että ne ovat lähes kypsiä mutta eivät ala halkeilla.
  3. Sillä aikaa kun perunat kiehuvat, revi yrtit valmiiksi ja kuori kananmunat.
  4. Voit valita, surrautatko basilikasta, persiljasta, pähkinöistä, parmesaanista ja valkosipulista sauvasekoittimella peston vai sekoitatko ne vain keskenään tarjoilukulhon pohjalle. Tämä tehdään perunoiden kiehuessa.
  5. Valuta perunoiden keitinvesi pois ja halkaise perunat kahtia. Ne imevät itseensä makua parhaiten, kun ne ovat vielä kuumia. Laita perunat tarjoilukulhoon peston tai oliiviöljyn ja mausteiden päälle ja lisää mukaan myös herneet. Painele perunoita varovasti ja kääntele pesto/oliiviöljy ja mausteet perunoihin.
  6. Lisää vielä sormisuolaa ja rouhi mustapippuria päälle.
  7. Leikkaa kananmunat neljään osaan ja asettele perunasalaatin reunoille.
Kategoriat: Lisäke

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *