Valikko Sulje

Uunimunakoiso israelilaisittain

2 munakoisoa
1 sitruunan mehu
1-2 valkosipulinkynttä silputtuna
3 rkl Seesaminsiementahnaa purkista (esim. macedonian)
Suolaa myllystä, pippuria myllystä
Kourallinen kirsikkatomaatteja
lehtipersiljaa silputtuna
1 rkl juoksevaa hunajaa

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Pistele haarukalla munakoisoihin reikiä ja paista uunissa n. 50 min. – 1 tunti, kunnes sisus on täysin pehmeää.
  3. Avaa munakoisot veitsellä kuin kirjat. (leikkaa viilto yhdelle sivulle ja aukaise).
  4. Ripottele pinnoille valkosipulisilppua, suolaa ja pippuria.
  5. Valuta joka paikkaan sitruunanmehua ja lusikoi hunajaraitoja sinne tänne.
  6. Laita pinnalle kirsikkatomaatin puolikkaat. Voit myös laittaa pinnalle tuore/salaattijuustoa.
  7. Roiski upeat tahini (seesaminsiementahna) -raidat koko komeuden päälle.
  8. Koristele sileälehtisellä persiljalla.