Mausteseos

Tällä mausteseoksella mausta kanan Jerusalemin tyyliin 4 rkl suolaa  1 tl juustokuminaa jauhettuna  1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna  1 tl valkosipulijauhetta  1 tl paprikajauhetta  1/2 tl neilikkaa jauhettuna  1/2 tl kanelia jauhettuna  1/2 tl cayennepippuria jauhettuna  1/2 tl kurkumaa jauhettuna  1/2 tl inkivääriä jauhettuna

Lumoava palapaisti

1 kg naudan ulko- tai kulmapaistia  2 sipulia  4 porkkanaa  2 rkl öljyä  ½ dl vehnäjauhoja  6–7 dl vettä ½ tl suolaa  ½ tl mustapippuria  3 laakerinlehteä  3 rkl tomaattipyreetä  2 tl hunajaa tai siirappia Leikkaa paisti reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja pilko sipulit. Kuori ja paloittele porkkanat reiluiksi paloiksi. Ruskista lihat öljyssä valurautapannulla muutamassa erässä ja laita ne pataan. Lue lisää…

Injeraleipä

Injera sopii gluteenittomana, sokerittomana, hiivattomana ja maidottomana monelle meistä, joiden pötsit oirehtivat helposti. Tässä etiopialaisen ja eritrealaisen injeraleivän ohje: 400 g teff- tai tattarijauhoja tai molempia 5,5 dl kädenlämpöistä vettä 2,5 dl kivennäisvettä 1,5 tl suolaa Sekoita jauhot ja vesi kulhossa. Lue lisää…

Rachelin helpot sämpylät

5 dl kädenlämpöistä vettä  1 dl maitoa  25 g hiivaa (1/2 pakettia)  2 tl suolaa 1 rkl hunajaa  12 1/2 dl vehnäjauhoja  vehnäjauhoja leipomiseen Mittaa vesi ja maito astiaan. Murenna hiiva toiseen kulhoon ja lisää suola ja hunaja. Kaada sekaan vähän maitovettä. Sekoita puuhaarukalla, kaada loppu vesimaito joukkoon ja sekoita taikinaan jauhot Lue lisää…

Helppo marjapaistos

Levitä uunivuoan pohjalle 2-4 cm kerros valitsemiasi täysjyvämuroja tai -hiutaleita. Voit myös murentaa korppuja, pikkuleipiä tms. sekaan. Kaada pohjalle tilkka vettä kostutukseksi. Levitä näiden päälle ainakin 2 cm kerros makeuttamattomia marjoja tai omenaa tai muuta haluamaasi hedelmää. Paista 175 C Lue lisää…

HotPot

Syöjien määrän mukaan Parsakaalta Kukkakaalta Jäävuorisalaattia Kiinankaalta Punakaalta Tofua (soijajuustoa) kiinteitä perunoita porkkanaa Ohuita riisinuudeleita jäisestä lampaanlihasta leikatttuja ohuita suikaleita Myös muita nopeasti kypsyviä kasviksia, lihaa, kalaa tms. voidaan leikata tarjolle tarpeen mukaan. Keittämiseen maustekastike kevätsipulia ja tähtianista 3 kokonaista Lue lisää…

ZHUG jemeniläinen yrttikastike

2,15 dl Zhug on voimakas yrttikastike pepperoni pyreestä, jota Jemenin juutalaisten keittiö käyttää runsaasti ruoan valmistuksessa. Se on harvinaisen tulinen ja siksi sitä ei käytetä kerralla paljoakaan. Zhug-kastiketta voidaan käyttää keitoissa tai muhennoksissa tai jos halutaan tehdä jokin kasvisruokalajiseos maistumaan Lue lisää…

Sitruunafalafelit

1 kpl sipulia2 kpl valkosipulinkynttä1 tlk keitettyjä kikherneitä4 rkl tahinia1 rkl öljyä1 kpl sitruunan kuorta1 kpl sitruunan mehua1 kpl kananmunaa1 kpl korianteriruukkua tai persiljaruukkua3/4 dl korppujauhoja1 tl suolaa1 tl fariinisokeriaPaistamiseen auringonkukkaöljyä tai rypsiöljyä Kuori ja hienonna sipulit. Jauha kikherneet monitoimikoneessa tai Lue lisää…