Valikko Sulje

Israelin juhlat -kalenteri 5784 (2023-2024)

 17,90

Israelin juhlat -seinäkalenterin hankkimisessa on monia hyötyjä, kuten:

  • Se auttaa tutustumaan juutalaisiin juhliin ja niiden merkityksiin.
  • Se voi olla hyvä tapa oppia lisää juutalaisesta kulttuurista ja historiasta.
  • Seinäkalenteri voi auttaa pitämään huolta tärkeistä päivistä ja juhlista, jotka voivat muuten unohtua tai jäädä huomaamatta.
  • Kalenteri voi toimia kauniina sisustuselementtinä ja antaa kodille persoonallisen ilmeen.
  • Israelin juhlat -seinäkalenteri voi olla hyvä lahjaidea esimerkiksi ystävälle tai perheenjäsenelle, joka on kiinnostunut juutalaisista juhlista ja kulttuurista.

Juutalaiset juhlapäivät juontavat juurensa Toorasta, jossa ne on lueteltu muun muassa kolmannessa Mooseksen kirjassa. Toorassa säädetyt juhlat ovat Rosh Chodesh -uusi kuu, Rosh Hashana -juutalainen uusi vuosi, Yom Kippur -suuri sovituspäivä, Sukkot -lehtimajajuhla, Simchat Torah -lain ilojuhla, Pesach -pääsiäinen ja Shavuot -viikkojuhla eli helluntai. Uudempien juutalaisten historian merkkitapahtumien muistoksi on lisätty uusia juhlapäiviä, kuten Yom HaShoah -holokaustin muistopäivä, Yom HaZikaron -kaatuneiden muistopäivä, Yom HaAtzma’ut -Israelin itsenäisyyspäivä ja Yom Yerushalayim -Jerusalem-päivä.

Israelin juhlat -kalenteriin on merkitty myös viikottaiset lukujaksot Toorasta, Profeetoista ja Uudesta liitosta sekä lomapäivät: Tu BiShvat, Purim Katan, Shushan Purim, Pesach Sheni, Lag BaOmer, Tu B’Av & Leil Selichot; pienet paastopäivät: Ta’anit Esther, Tzom Gedaliah, Tzom Tammuz, Asara B’Tevet & Ta’anit Bechorot; ja modernin ajan juhlapäivät: Yom HaShoah, Yom HaZikaron, Yom HaAtsma’ut, Yom Yerushalayim, Sigd ja Yom HaAliyah.

Seinäkalenteri on painettu Suomessa tukevalle paperille ja sivut ovat kiinni kierteellä. Kalenterin koko on 15 x 21 cm (avattuna 30 x 21 cm).

Israelin juhlat -kalenteri

Raamatulliset juhla-ajat sisältävä seinäkalenteri on painettu tukevalle paperille ja sivut on toisissaan kiinni kierteellä. Kalenterin koko on 15 x 21 cm (avattuna 30 x 21 cm). Kalenterissa on raamatullisen juhlavuoden kuukaudet alkaen juutalaisesta uudesta vuodesta syys-lokakuussa.

Raamatulliset Israelin juhlat pitävät sisällään myös koko Jumalan profeetallisen lunastussuunnitelman. Myös Mooseksen jälkeisen ajan juhlilla on oma tärkeä esikuvallinen ja profeetallinen merkityksensä, mutta erityisesti seitsemällä Mooseksen ajan pääjuhlalla on tärkeä esikuvallinen ja profeetallinen merkitys. Ne ovat ”tulevaisten varjoja”, pitäen esikuvallisina sisällään Messiaan lunastustyön ja ulottuvat aina tulevaan iankaikkiseen maailmaan saakka. Osa näistä juhlista on jo toteutunut, mutta osa odottaa vielä toteutumistaan profeetallisina juhlien esikuvien täyttymyksenä.

Kalenteriin on merkitty viikottaiset lukujaksot Toorasta, Profeetoista ja Uudesta liitosta; Lomapäivät: Tu BiShvat, Purim Katan, Shushan Purim, Pesach Sheni, Lag BaOmer, Tu B’Av & Leil Selichot; Pienet paastopäivät: Ta’anit Esther, Tzom Gedaliah, Tzom Tammuz, Asara B’Tevet & Ta’anit Bechorot; Modernin ajan juhlapäivät: Yom HaShoah, Yom HaZikaron, Yom HaAtsma’ut, Yom Yerushalayim, Sigd & Yom HaAliyah.

Varastossa (voidaan jälkitoimittaa)

Israelin juhlat -seinäkalenteri

”Israelin juhlat” seinäkalenteri on täydellinen tapa viettää vuotta juhlistaen ja tutustuen Israelin kulttuuriin. Kalenterissa on selkeät päivämäärät ja juhlapäivät, jotka kattavat laajan valikoiman juutalaisia juhlia, mukaan lukien Rosh Hashanah, Yom Kippur, Sukkot, Hanukka, Tu B’Shevat, Purim, Pesach, Yom HaShoah, Yom HaAtzmaut, Lag BaOmer, Shavuot ja Tisha B’Av.

Jokainen kuukausi on kuvitettu kauniilla ja inspiroivilla valokuvilla, jotka liittyvät kyseiseen juhlaan ja sen merkitykseen juutalaisessa kulttuurissa. Kalenterin lisäksi mukana on myös juhlapäivien selitykset ja symboliikka, joka auttaa lukijaa ymmärtämään paremmin juhlien merkityksen ja historiallisen taustan.

Tämä seinäkalenteri on ihanteellinen valinta niille, jotka haluavat pysyä ajan tasalla juutalaisista juhlista ja tutustua juutalaiseen kulttuuriin. Se on myös loistava lahjaidea juutalaiselle ystävälle tai perheenjäsenelle, joka haluaa syventää juutalaista tietämystään ja juhlapäivien merkitystä. ”Israelin juhlat” seinäkalenteri on kaunis ja käytännöllinen tapa juhlistaa vuotta ja oppia lisää juutalaisista juhlista ja perinteistä.

Paino 0,1066 kg (kilogramma)