Valikko Sulje

Israelin juhlat -kalenteri 5784 (2023-2024)

 17,90

Israelin juhlat -kalenteri

Raamatulliset juhla-ajat sisältävä seinäkalenteri on painettu tukevalle paperille ja sivut on toisissaan kiinni kierteellä. Kalenterin koko on 15 x 21 cm (avattuna 30 x 21 cm). Kalenterissa on raamatullisen juhlavuoden kuukaudet alkaen juutalaisesta uudesta vuodesta syys-lokakuussa.

Raamatulliset Israelin juhlat pitävät sisällään myös koko Jumalan profeetallisen lunastussuunnitelman. Myös Mooseksen jälkeisen ajan juhlilla on oma tärkeä esikuvallinen ja profeetallinen merkityksensä, mutta erityisesti seitsemällä Mooseksen ajan pääjuhlalla on tärkeä esikuvallinen ja profeetallinen merkitys. Ne ovat ”tulevaisten varjoja”, pitäen esikuvallisina sisällään Messiaan lunastustyön ja ulottuvat aina tulevaan iankaikkiseen maailmaan saakka. Osa näistä juhlista on jo toteutunut, mutta osa odottaa vielä toteutumistaan profeetallisina juhlien esikuvien täyttymyksenä.

Kalenteriin on merkitty viikottaiset lukujaksot Toorasta, Profeetoista ja Uudesta liitosta; Lomapäivät: Tu BiShvat, Purim Katan, Shushan Purim, Pesach Sheni, Lag BaOmer, Tu B’Av & Leil Selichot; Pienet paastopäivät: Ta’anit Esther, Tzom Gedaliah, Tzom Tammuz, Asara B’Tevet & Ta’anit Bechorot; Modernin ajan juhlapäivät: Yom HaShoah, Yom HaZikaron, Yom HaAtsma’ut, Yom Yerushalayim, Sigd & Yom HaAliyah.

Varastossa

Israelin juhlat -kalenteri

Juutalaisen kalenterin vuosiluvut alkavat vuodesta 3761 eaa, jota on pidetty maailman luomisen ajankohtana. Juutalainen uuden vuoden juhla on Rosh Hashanah, jota vietetään syys-lokakuussa. Israelin juhlat -kalenterin kuukaudet alkavat juutalaisesta Uudesta Vuodesta eli Rosh Hashanasta joka ajoittuu syys-lokakuulle. Kalenterissa on raamatullisen juhlavuoden kuukaudet alkaen juutalaisesta uudesta vuodesta.

Uusi vuorokausi (yom) alkaa auringon laskiessa, kun taivaalla näkee kolme tähteä. Päivä kestää auringon noususta auringon laskuun. Sen pituus siis vaihtelee valoisuuden mukaan. Siksi myös tuntien eli ”hetkien” pituus vaihtelee. Tunnin pituus saadaan kun jaetaan aika auringon noususta auringon laskuun luvulla 12. 

Ihmiset sanovat usein: ”Juutalaisten lomat ovat myöhässä tänä vuonna” tai ”Juutalaisten lomat ovat aikaisin tänä vuonna.” Itse asiassa lomat eivät koskaan ole aikaisia ​​tai myöhäisiä; he ovat aina ajoissa juutalaisen kalenterin mukaan. Toisin kuin gregoriaaninen (siviili)kalenteri, joka perustuu aurinkoon (aurinko), juutalainen kalenteri perustuu ensisijaisesti kuuhun (kuun), ja säännöllisin väliajoin tehdään säätöjä auringon ja kuun syklien välisten erojen huomioon ottamiseksi.

 

close

Pidetään yhteyttä!

Haluamme pitää sinut ajantasalla viimeisistä ruokaohjeista ja artikkeleista kotisivullamme kosher.fi! 😎

Emme lähetä roskapostia tai spämmää.

Paino 0,1066 kg