Valikko Sulje

Manteli-Marjapiirakka Uuden Kuun Makealle Puolelle

Kuvaus:
Tämä kevyesti maustettu ja marjoilla täytetty piirakka yhdistää mantelien lämpimän maun ja kauden tuoreet marjat. Se tarjoaa makean päätöksen Rosh Chodesh -juhlaan.

Ainekset:

  • 2 dl mantelijauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja (tai gluteeniton seos)
  • ½ dl sokeria (voit käyttää myös luonnollista makeutusainetta)
  • 100 g kylmää voita tai margariinia (dairy/pareve-versio)
  • 2 kananmunaa (tai kananmunan korvike vegaaniseen versioon)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Ripaus suolaa
  • 150–200 g kauden marjoja (esim. mustikoita, vadelmia tai karpaloita)
  • Raastettua sitruunankuorta

Valmistusohjeet:

  1. Lämmitä uuni 180 °C:seen. Voitele piirakkavuoka kevyesti.
  2. Sekoita kuivat aineet – mantelijauhot, vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola.
  3. Lisää kylmässä voi kuutioituna ja nypi sormin, kunnes seos muistuttaa karkeaa murua.
  4. Vatkaa kananmunat ja sekoita ne kuivan seoksen joukkoon, kunnes taikina alkaa muodostua.
  5. Levitä taikina vuokaan ja murustele siihen marjat ja sitruunankuori.
  6. Paista uunissa noin 25–30 minuuttia tai kunnes piirakka on kullanruskea ja kiinteä.
  7. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua.