Valikko Sulje

Makea mantelikakku

  • 4 dl jauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 1 1/2 dl öljyä

Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka.
  3. Sekoita jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa.
  4. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa.
  5. Lisää maito ja öljy kananmunavaahdon sekaan ja sekoita hyvin.
  6. Lisää jauhoseos kananmunaseokseen ja sekoita, kunnes taikina on tasainen.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 40-45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.
  8. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.