Juurespaistos hunaja-sinapilla maustetun kanan kanssa (4 annosta):
- 4 kanafileetä
- 1/4 cup (n. 0,6 dl) hunajaa
- 1/4 cup (n. 0,6 dl) dijon-sinappia
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Juurespaistos:
- 3 perunaa, kuorittuna ja pilkottuna
- 2 porkkanaa, kuorittuna ja pilkottuna
- 1 bataatti, kuorittuna ja pilkottuna
- 1 punasipuli, pilkottuna
- 3 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl timjamia
- suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Sekoita hunaja, sinappi, oliiviöljy, suola ja pippuri kulhossa. Levitä seos kanafileiden päälle ja aseta ne uunivuokaan.
- Paista kanafileitä uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kullanruskeita.
- Kuori ja pilko juurekset. Laita ne uunivuokaan ja lisää joukkoon oliiviöljy, timjami, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
- Paista juureksia uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kullanruskeita.
- Tarjoile juurespaistos hunaja-sinapilla maustetun kanan kanssa.
Vinkki: Voit tarjoilla juurespaistoksen esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa. Juurespaistoksen mausteita voi varioida oman maun mukaan.