Valikko Sulje

Lammasta ja juureksia

  • 500 g lampaanpaistia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 nauris
  • 1/2 tl kuivattua tinjamia
  • 1/2 tl rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl vettä

Valmistusohjeet:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuori ja pilko porkkanat, palsternakat ja nauris.
  4. Hiero lampaanpaisti suolalla ja pippurilla.
  5. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista lampaanpaistia molemmin puolin, kunnes se on kullanruskea.
  6. Siirrä lampaanpaisti uunivuokaan.
  7. Lisää pannulle sipulit ja valkosipulinkynnet, ja kuullota niitä noin minuutti.
  8. Lisää pannulle porkkanat, palsternakat, nauris, timjami, rosmariini, suola ja mustapippuri.
  9. Kuullota kasviksia pari minuuttia.
  10. Kaada kasvikset lampaanpaistin päälle uunivuokaan.
  11. Lisää vuokaan 2 dl vettä.
  12. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin noin 1,5 tunniksi.
  13. Poista folio ja jatka paistamista noin 30 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja kasvikset ovat pehmeitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *