- 500 g lampaanpaistia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- 1 nauris
- 1/2 tl kuivattua tinjamia
- 1/2 tl rosmariinia
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 dl vettä
Valmistusohjeet:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuori ja pilko porkkanat, palsternakat ja nauris.
- Hiero lampaanpaisti suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista lampaanpaistia molemmin puolin, kunnes se on kullanruskea.
- Siirrä lampaanpaisti uunivuokaan.
- Lisää pannulle sipulit ja valkosipulinkynnet, ja kuullota niitä noin minuutti.
- Lisää pannulle porkkanat, palsternakat, nauris, timjami, rosmariini, suola ja mustapippuri.
- Kuullota kasviksia pari minuuttia.
- Kaada kasvikset lampaanpaistin päälle uunivuokaan.
- Lisää vuokaan 2 dl vettä.
- Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin noin 1,5 tunniksi.
- Poista folio ja jatka paistamista noin 30 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja kasvikset ovat pehmeitä.