Valikko Sulje

Juuripersiljakeitto

  • 2 dl juuripersiljaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 6 dl kanalientä
  • 1/2 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohjeet:

  1. Kuori ja pilko juuripersilja, sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää juuripersilja, sipulit ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuullota kasviksia noin 5 minuuttia.
  4. Lisää kanaliemi, suola ja mustapippuri kattilaan.
  5. Keitä keittoa noin 20-30 minuuttia, kunnes juuripersilja on pehmeää.
  6. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  7. Lisää kerma keittoon.
  8. Kuumenna keitto uudelleen ennen tarjoilua.