Valikko Sulje

Hunajakanaa ja kvinoaa

  • 4 kanafileetä
  • 1/2 dl hunajaa
  • 1/4 dl soijakastiketta
  • 1/4 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kvinoaa
  • 4 dl kanalientä
  • 2 rkl tuoretta persiljaa

Valmistusohjeet:

  1. Sekoita hunaja, soijakastike, oliiviöljy, sitruunamehu, suola, mustapippuri ja pilkotut valkosipulinkynnet kulhossa.
  2. Laita kanafileet kulhoon ja hiero marinadi niiden päälle.
  3. Anna kanan marinoitua jääkaapissa vähintään tunti.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  5. Laita kanafileet uunivuokaan ja kaada päälle ylimääräinen marinadi.
  6. Paista kanafileitä uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  7. Keitä kvinoaa kanaliemessä noin 15 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt kokonaan.
  8. Tarjoile kana kvinoan kanssa ja koristele persiljalla.