Valikko Sulje

Matzo Ball Soup

Tarvitset:

  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 dl matzojauhoja
  • 2 l kanalientä
  • 1 porkkana, kuorittuna ja pilkottuna
  • 1 sellerin varsi, pilkottuna
  • 1 sipuli, pilkottuna
  • tuoretta persiljaa koristeluun

Valmistusohjeet:

  1. Vatkaa kananmunat ja oliiviöljy kulhossa.
  2. Lisää suola, mustapippuri ja matzojauhot. Sekoita hyvin, kunnes seos on tasaista.
  3. Peitä kulho muovikelmulla ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
  4. Laita kanaliemi kattilaan ja lisää porkkana, selleri ja sipuli. Keitä noin 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  5. Muotoile taikinasta pieniä palloja ja lisää ne kiehuvaan liemeen.
  6. Keitä matzo-palloja noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  7. Lisää tuoretta persiljaa ennen tarjoilua.