Tarvitset:
- 2 kananmunaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 dl matzojauhoja
- 2 l kanalientä
- 1 porkkana, kuorittuna ja pilkottuna
- 1 sellerin varsi, pilkottuna
- 1 sipuli, pilkottuna
- tuoretta persiljaa koristeluun
Valmistusohjeet:
- Vatkaa kananmunat ja oliiviöljy kulhossa.
- Lisää suola, mustapippuri ja matzojauhot. Sekoita hyvin, kunnes seos on tasaista.
- Peitä kulho muovikelmulla ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
- Laita kanaliemi kattilaan ja lisää porkkana, selleri ja sipuli. Keitä noin 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
- Muotoile taikinasta pieniä palloja ja lisää ne kiehuvaan liemeen.
- Keitä matzo-palloja noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Lisää tuoretta persiljaa ennen tarjoilua.