Ainekset:
- 1 sipuli, hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 dl punaisia linssejä, huuhdeltuna ja valutettuna
- 6 dl kasvislientä
- 2 tl jauhettua korianteria
- 1 tl jauhettua kuminaa
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- 2 rkl sitruunamehua
- tuoretta korianteria koristeluun
Valmistusohje:
- Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä keskilämmöllä, kunnes ne pehmenevät.
- Lisää huuhdellut linssit ja kasvisliemi. Mausta korianterilla, kuminalla, suolalla ja pippurilla. Kiehauta, vähennä sitten lämpöä ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 20-30 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet.
- Kun keitto on valmista, lisää sitruunamehu ja sekoita hyvin.
- Tarjoile keitto tuoreen korianterin kanssa.
Tämä keitto on helppo ja nopea valmistaa, ja se sopii hyvin Tish’a B’Av -paaston aikana nautittavaksi. Tarvittaessa reseptiä voidaan helposti muokata lisäämällä muita kasviksia tai mausteita.