Valikko Sulje

Punainen linssikeitto

Ainekset:

  • 1 sipuli, hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl punaisia ​​linssejä, huuhdeltuna ja valutettuna
  • 6 dl kasvislientä
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 2 rkl sitruunamehua
  • tuoretta korianteria koristeluun

Valmistusohje:

  1. Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä keskilämmöllä, kunnes ne pehmenevät.
  2. Lisää huuhdellut linssit ja kasvisliemi. Mausta korianterilla, kuminalla, suolalla ja pippurilla. Kiehauta, vähennä sitten lämpöä ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 20-30 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet.
  3. Kun keitto on valmista, lisää sitruunamehu ja sekoita hyvin.
  4. Tarjoile keitto tuoreen korianterin kanssa.

Tämä keitto on helppo ja nopea valmistaa, ja se sopii hyvin Tish’a B’Av -paaston aikana nautittavaksi. Tarvittaessa reseptiä voidaan helposti muokata lisäämällä muita kasviksia tai mausteita.