Tarvitset:
- 5-6 omenaa
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 tl kanelia
- 1 rkl sitruunamehua
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 1/2 dl voita
- 2-3 rkl kylmää vettä
Valmistusohjeet:
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Kuori ja viipaloi omenat ja laita ne kulhoon.
- Lisää sokeri, kaneli ja sitruunamehu omenoiden joukkoon. Sekoita hyvin.
- Laita omenaseos piirakkavuokaan.
- Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola kulhossa.
- Lisää voi ja nypi seos murumaiseksi.
- Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Kauli taikina piirakkavuoan päälle ja leikkaa ylimääräiset reunat pois.
- Tee taikinasta kuviot veitsellä tai piirakkaleikkurilla.
- Paista piirakkaa uunissa noin 30-35 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa ja omenat ovat kypsiä.
- Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.