Tarvitset:
- 4 omenaa, kuorittuna ja pilkottuna
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl kanelia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 dl rusinoita
- 8 filotaikinalevyä
- 1/2 dl sulatettua voita
- tomusokeria koristeluun
Valmistusohjeet:
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Sekoita omenapalat, sokeri, kaneli, sitruunamehu ja rusinat kulhossa.
- Levitä filotaikinalevyt työtasolle.
- Voitele jokainen levy sulatetulla voilla.
- Aseta täyte filotaikinalevyn yhteen nurkkaan.
- Kääri filotaikina rullalle, niin että täyte jää sen sisään.
- Taita rullan päät sisäänpäin, jotta täyte ei pääse valumaan ulos.
- Toista, kunnes kaikki filotaikinalevyt on käytetty.
- Voitele valmiit rullat voilla ja paista uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
- Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.