Valikko Sulje

Honey Cake (Hunajakakku)

Tarvitset:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl kanelia
  • 1/2 tl mausteneilikkaa
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1 dl hunajaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl öljyä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kahvia tai teetä

Valmistusohjeet:

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se kevyesti.
  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola, kaneli, mausteneilikka ja inkivääri kulhossa.
  4. Lisää hunaja, sokeri, öljy, kananmunat ja kahvi tai tee toisessa kulhossa. Sekoita tasaiseksi.
  5. Lisää jauhoseos märkään seokseen ja sekoita hyvin.
  6. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa noin 45-50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
  7. Anna kakun jäähtyä hetki ennen tarjoilua.