Valikko Sulje

Berry Tart

Tarvitset: Pohja:

  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl mantelijauhoja
  • 1/4 dl sokeria
  • 100 g voita kylmänä
  • 1 kananmunan keltuainen

Täyte:

  • 2 dl kermaa
  • 1 dl maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • tuoreita marjoja koristeluun

Valmistusohjeet:

  1. Aloita tekemällä pohja. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa.
  2. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja lisää ne jauhojen joukkoon. Hiero voi jauhoihin, kunnes seos muistuttaa muruja.
  3. Lisää kananmunan keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Painele taikina piirakkavuokaan ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
  5. Paista piirakkapohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen. Anna jäähtyä.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa. Lisää tuorejuusto ja sokerit ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.
  7. Kaada seos jäähtyneelle piirakkapohjalle ja tasoita. Laita piirakka jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
  8. Ennen tarjoilua koristele piirakka tuoreilla marjoilla.