Tarvitset: Pohja:
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl mantelijauhoja
- 1/4 dl sokeria
- 100 g voita kylmänä
- 1 kananmunan keltuainen
Täyte:
- 2 dl kermaa
- 1 dl maustamatonta tuorejuustoa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- tuoreita marjoja koristeluun
Valmistusohjeet:
- Aloita tekemällä pohja. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa.
- Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja lisää ne jauhojen joukkoon. Hiero voi jauhoihin, kunnes seos muistuttaa muruja.
- Lisää kananmunan keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Painele taikina piirakkavuokaan ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
- Paista piirakkapohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa. Lisää tuorejuusto ja sokerit ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.
- Kaada seos jäähtyneelle piirakkapohjalle ja tasoita. Laita piirakka jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
- Ennen tarjoilua koristele piirakka tuoreilla marjoilla.