Tarvitset:
- 10 tomaattia
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 4 dl kanalientä
- 1 dl kermaa
- tuoretta basilikaa silputtuna
Valmistusohjeet:
- Leikkaa tomaatit puoliksi ja sipuli neljään osaan. Laita ne uunivuokaan ja lisää valkosipulinkynnet.
- Lisää oliiviöljy, suola ja mustapippuri vihanneksiin ja sekoita hyvin.
- Paista vihanneksia uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kullanruskeita.
- Laita paistetut vihannekset blenderiin tai tehosekoittimeen ja lisää kanaliemi. Sekoita kunnes koostumus on tasainen.
- Kaada seos takaisin kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna keitto uudelleen ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää joukkoon tuoretta basilikaa ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi leivän tai krutonkien kanssa.