Hyppää sisältöön
Esterin pikkupannukakut
- 2 dl jauhoja
- 1 tl (intiaani)sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 3/4 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl soodaa
- 1 muna
- 2,5 dl piimää
- 2 rkl voisulaa
- Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa.
- Vatkaa muna ja lisää siihen piimä ja voisula.
- Yhdistä varovasti kuivat aineet ja piimäseos ja sekoita tasaiseksi. Taikinan tulee olla lusikalla nostettavan paksua.
- Paista miedolla lämmöllä paistinpannussa tai lettupannussa ja käännä siinä vaiheessa, kun taikinan pintaan alkaa tulla kuplia.
- Voit laittaa aivan loppuvaiheessa taikinaan myös marjoja. Kääntele silloin varovasti, jotta marjat eivät mene rikki.