Karamellisoitu päärynä jäätelön ja mantelilastujen kanssa on herkullinen jälkiruoka, joka sopii hyvin esimerkiksi juhlapöytään. Tässä on yksinkertainen ohje tämän jälkiruoan valmistamiseen:
Ainekset:
- 4 päärynää
- 1/2 dl sokeria
- 2 rkl voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 4 dl vaniljajäätelöä
- mantelilastuja
Ohjeet:
- Kuori ja viipaloi päärynät.
- Sulata voi paistinpannulla ja lisää sokeri.
- Anna sokerin sulaa ja muuttua karamelliksi keskilämmöllä sekoitellen välillä.
- Lisää pannulle päärynäviipaleet, vaniljasokeri ja kaneli.
- Paista päärynöitä karamellissa noin 5-10 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmeitä ja karamelli on saanut kauniin värin.
- Tarjoile karamellisoidut päärynät jäätelön ja mantelilastujen kera.
Karamellisoidut päärynät ovat makea ja herkullinen jälkiruoka, joka sopii hyvin erityistilaisuuksiin tai kun haluat yllättää vieraitasi. Päärynät ovat raikas ja terveellinen vaihtoehto makealle jälkiruoalle, ja karamellisoimalla ne saat juuri sopivasti makeutta. Jäätelö ja mantelilastut tuovat mukavaa kontrastia päärynöiden pehmeydelle ja karamellin makeudelle.