Valikko Sulje

Keksipohjainen juustokakku suklaalla

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 100 g voita
  • 600 g tuorejuustoa
  • 200 g sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 rkl kahvia
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja anna sen jäähtyä.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää kahvi. Anna jäähtyä hetki.
  3. Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen. Lisää sulatettu suklaa-kahviseos ja sekoita.
  4. Kaada täyte keksipohjan päälle ja paista uunissa 160 asteessa noin tunnin ajan. Kun juustokakun reunat alkavat hieman repeytyä ja keskusta on vielä hyytymätön, ota kakku pois uunista.
  5. Anna juustokakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sen jälkeen jääkaapissa ainakin muutama tunti tai yön yli. Koristele esimerkiksi suklaaraasteella ja tuoreilla marjoilla ennen tarjoilua.