Valikko Sulje

Vadelmajuustokakku

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 100 g voita
  • 600 g tuorejuustoa
  • 200 g ranskankermaa
  • 200 g sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
  • 1 rkl perunajauhoja
  1. Murskaa keksit muruiksi ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja anna sen jäähtyä.
  2. Sekoita vadelmat ja perunajauho kulhossa.
  3. Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen. Lisää vadelma-perunajauhoseos ja sekoita.
  4. Kaada täyte keksipohjan päälle ja paista uunissa 160 asteessa noin tunnin ajan. Kun juustokakun reunat alkavat hieman repeytyä ja keskusta on vielä hyytymätön, ota kakku pois uunista.
  5. Anna juustokakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sen jälkeen jääkaapissa ainakin muutama tunti tai yön yli. Koristele esimerkiksi vadelmilla ennen tarjoilua.