Marokkolaiset appelsiinikakut ovat herkullisia ja aromikkaita pieniä kakkuja, joissa on appelsiinin, kanelin ja kardemumman makuyhdistelmä. Tässä on yksinkertainen resepti näiden herkkujen valmistamiseen:
Ainekset:
- 3 appelsiinia
- 3 kananmunaa
- 1 1/4 dl mantelijauhoa
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 tl kanelia
- 1/4 tl kardemummaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Ohjeet:
- Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- Kuori appelsiinit ohuelti ja leikkaa ne sitten pieniksi paloiksi. Poista siemenet ja laita appelsiinipalat tehosekoittimeen.
- Sekoita appelsiinipalat tasaiseksi soseeksi.
- Lisää kananmunat yksitellen appelsiiniseokseen, sekoita hyvin jokaisen kananmunan lisäämisen jälkeen.
- Lisää mantelijauho, sokeri, kaneli, kardemumma, leivinjauhe ja suola appelsiiniseokseen ja sekoita kaikki ainekset huolellisesti.
- Lisää oliiviöljy ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele muffinssivuoat ja jaa taikina niiden kesken.
- Paista appelsiinikakkuja uunissa noin 20-25 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
- Anna appelsiinikakkujen jäähtyä ja tarjoile ne halutessasi tomusokerin tai kermavaahdon kanssa.
Marokkolaiset appelsiinikakut ovat ihanan meheviä ja aromikkaita, ja ne sopivat hyvin esimerkiksi teen tai kahvin kanssa nautittavaksi. Kakut ovat myös gluteenittomia, joten ne sopivat hyvin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.