Valikko Sulje

Raamatullinen viikunakakku

Jälkiruoka: Raamatullinen viikunakakku

  • Voitele vuoka ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Sekoita 2,5 dl jauhoja, 1,5 tl leivinjauhetta, 1 tl kanelia ja 1/2 tl suolaa keskenään.
  • Vatkaa erillisessä kulhossa 100 g sulatettua voita ja 1 dl sokeria vaahdoksi.
  • Lisää seokseen 2 munaa, 1 dl maitoa, 1 tl vaniljasokeria ja 2 dl hienonnettuja viikunoita. Sekoita hyvin.
  • Yhdistä kuivat aineet ja kananmunaseokseen ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi viikunatahna ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Paista noin 30-40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä ja kullanruskea.
  • Anna kakun jäähtyä ja tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.