Valikko Sulje

Kukkakaalikeitto

Alkuruoka: Kukkakaalikeitto

Ainekset:

  • 1 iso kukkakaali
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4 dl kasvislientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Ohjeet:

  1. Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi.
  2. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Lämmitä öljy kattilassa ja lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota, kunnes sipuli on pehmennyt.
  4. Lisää kukkakaalit ja kasvisliemi. Anna keiton kiehua noin 20 minuuttia tai kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  6. Lisää kerma ja sekoita hyvin.
  7. Mausta suolalla ja pippurilla.