AINESOSAT
150 g Mantelimassaa (ei marsipaania)
3 munanvalkuaista
250 ml Sokeria
250 ml viipaloituja manteleita
½ tl suolaa
OHJEET
- Kuumenna uuni 160 C asteeseen. Vuoraa kaksi leivinpeltiä leivinpaperilla.
- Laita kolme munanvalkuaista kulhoon ja vatkaa vispilällä keskisuurella nopeudella vaahdoksi. Lisää sokeri ja suola vähitellen ja vatkaa kunnes se on liuennut ja paksuuntunut, noin 5 minuuttia. Murskaa mantelimassa ja lisää munaseokseen, vatkaa, kunnes se on hyvin sekoittunut.
- Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, jopa yön yli. Pudota muutama teelusikallinen leivinpaperin päälle. Pudota manteliviipaleita jokaisen keksin päälle.
- Paista 20-25 minuuttia, kunnes se on kevyesti kullanruskea. Jäähdytä uunipellillä.
Reseptin kirjoittaja Marcia Silcox
Nämä sefardikeksit ovat sitkeitä ja kauniita – ja ne ovat herkullisia ympäri vuoden, eivät vain pääsiäisen aikaan!
Tämän reseptin on kirjoittanut korttiin edesmennyt Helen Aresty Fine, z”l, Rochester, NY, jonka perheellä oli syvät sefardijuuret Monastirin kaupungista (nykyisin Bitola) Pohjois-Makedoniasta.
Helen oli erinomainen leipuri, joka on omistautunut pitämään sefardikeittiön hengissä. Hänen reseptikorttinsa sisälsi muistiinpanoja mantelipastan ostamisesta irtotavarana Rochester Public Marketista, joka on edelleen olemassa 50 vuotta myöhemmin.