Valikko Sulje

Sefardin mantelikeksit (72 kpl)

AINESOSAT

150 g Mantelimassaa (ei marsipaania)

3 munanvalkuaista

250 ml Sokeria

250 ml viipaloituja manteleita

½ tl suolaa

OHJEET

  1. Kuumenna uuni 160 C asteeseen. Vuoraa kaksi leivinpeltiä leivinpaperilla.
  2. Laita kolme munanvalkuaista kulhoon ja vatkaa vispilällä keskisuurella nopeudella vaahdoksi. Lisää sokeri ja suola vähitellen ja vatkaa kunnes se on liuennut ja paksuuntunut, noin 5 minuuttia. Murskaa mantelimassa ja lisää munaseokseen, vatkaa, kunnes se on hyvin sekoittunut.
  3. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, jopa yön yli. Pudota muutama teelusikallinen leivinpaperin päälle. Pudota manteliviipaleita jokaisen keksin päälle.
  4. Paista 20-25 minuuttia, kunnes se on kevyesti kullanruskea. Jäähdytä uunipellillä.

Reseptin kirjoittaja Marcia Silcox

Nämä sefardikeksit ovat sitkeitä ja kauniita – ja ne ovat herkullisia ympäri vuoden, eivät vain pääsiäisen aikaan!

Tämän reseptin on kirjoittanut korttiin edesmennyt Helen Aresty Fine, z”l, Rochester, NY, jonka perheellä oli syvät sefardijuuret Monastirin kaupungista (nykyisin Bitola) Pohjois-Makedoniasta.

Helen oli erinomainen leipuri, joka on omistautunut pitämään sefardikeittiön hengissä. Hänen reseptikorttinsa sisälsi muistiinpanoja mantelipastan ostamisesta irtotavarana Rochester Public Marketista, joka on edelleen olemassa 50 vuotta myöhemmin.