Valikko Sulje

Sivan-juustokakku marjakompotilla

Inspiraatio:
Kevyt ja herkullinen jälkiruoka, joka yhdistää pehmeän juustokakun ja makean, raikkaan marjakompotin – täydellinen lopetus Rosh Chodesh -juhlaan.

Ainekset juustokakulle:

  • 200 g murskattuja kosher-keksejä (esim. gluteenittomia digestive-keksejä)
  • 100 g sulatettua kosher-voita
  • 500 g tuorejuustoa (kosher-hyväksyttyä)
  • 200 ml kermaa
  • 150 g sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl vaniljauutetta

Ainekset marjakompotille:

  • 300 g sekamarjoja (esim. mansikoita, mustikoita, vadelmia)
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohjeet:

  1. Pohja: Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi ja laita jääkaappiin jähmettymään.
  2. Juustokakku: Vatkaa kulhossa tuorejuusto, kerma, sokeri, kananmunat ja vaniljauute tasaiseksi seokseksi. Kaada seos keksipohjan päälle. Paista esilämmitetyssä uunissa 160 °C:ssa noin 45–50 minuuttia, kunnes kakku on juuri hyytynyt keskeltä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
  3. Marjakompotti: Kuumenna pienessä kattilassa marjat, sokeri ja sitruunamehu miedolla lämmöllä. Anna hautua muutama minuutti, kunnes marjat alkavat murentua ja seos paksuuntua hieman. Anna jäähtyä.
  4. Koristele juustokakku marjakompotilla juuri ennen tarjoilua.