Valikko Sulje

Sitruunainen lohikeitto Sivan-tyyliin

Inspiraatio:
Kevyt ja raikas keitto, jossa yhdistyvät herkullinen lohi, tuoreet vihannekset ja sitruunan piristävä hapokkuus – täydellinen valinta kevään raikkaalle tunnelmalle.

Ainekset:

  • 400 g tuoretta lohta (kosher-hyväksyttyä), kuutioituna
  • 2 keskikokoista porkkanaa, ohuina viipaleina
  • 1 fenkoli, ohueksi viipaloituna
  • 1 keskikokoinen sipuli, hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1,5 l kosher-varmennettua kasvis- tai kanaliemi
  • 2 rkl sitruunamehua
  • Kourallinen tuoretta tilliä, silputtuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna oliiviöljy suuressa kattilassa ja kuullota sipuli ja valkosipuli miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä.
  2. Lisää porkkanat ja fenkoli, jatka muutama minuutti paistamista.
  3. Kaada liemi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat lähes kypsiä.
  4. Lisää lohikuutio ja keitä vielä 5–7 minuuttia, kunnes lohi on juuri kypsää.
  5. Viimeistele keitto sekoittamalla joukkoon sitruunamehu ja tuore tilli. Mausta suolalla ja pippurilla ennen tarjoilua.