Valikko Sulje

Suklaa-Hamantaschen (kolmioleivonnaiset)

Suklaa-Hamantaschen on perinteinen juutalainen makea leivonnainen, joka usein tarjoillaan juhlapäivinä kuten Hanukkahin aikana.

Tarveaineet:

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Ripaus suolaa
  • 0,5 dl kasviöljyä
  • 0,5 dl maitoa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 50 g tummaa suklaata, hienonnettuna

Valmistusohje:

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola.
  3. Lisää kasviöljy, maito ja vaniljauute ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Lisää suklaahippuja taikinaan ja sekoita tasaisesti.
  5. Kaulitse taikina noin 5 mm:n paksuiseksi levyksi.
  6. Käytä kolmion muotoista muottia tai leikkaa taikinasta kolmioita veitsellä.
  7. Aseta kolmiot leivinpaperin päälle uunipellille.
  8. Taita kolmioiden reunat ylös niin, että syntyy pieni kuppi.
  9. Täytä kolmiot suklaahipuilla.
  10. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes Hamantaschen ovat kypsiä ja kullanruskeita.
  11. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua.

Suklaa-Hamantaschen on herkullinen makea leivonnainen, joka sopii erinomaisesti juhlapäivien tarjoiluihin tai vaikka kahvihetkiin. Se on helppo valmistaa ja sen suklaahiput tekevät siitä erityisen herkullisen.