Valikko Sulje

Sufganiyot (juutalaiset donitsit)

Sufganiyot ovat juutalaisia donitseja, jotka ovat erityisen suosittuja juutalaisen Hanukkah-juhlan aikaan. Näiden donitsien valmistus on helppoa ja ne maistuvat herkullisilta!

Tarveaineet:

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua kardemummaa
  • 2 dl maitoa
  • 50 g voita
  • 2 kananmunaa
  • öljyä paistamiseen
  • hilloa tai muuta täytettä

Valmistusohjeet:

  1. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, kuivahiiva, suola ja kardemumma.
  2. Kuumenna maito ja voi kattilassa, kunnes voi sulaa. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  3. Kaada jäähtynyt maito-voiseos jauhoseokseen ja lisää kananmunat. Sekoita hyvin, kunnes taikina on tasainen ja kimmoisa.
  4. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin tunti lämpimässä paikassa, kunnes se on kaksinkertainen koko.
  5. Kauli taikina noin sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa pyöreillä muoteilla donitsit.
  6. Peitä donitsit liinalla ja anna niiden kohota noin 30 minuuttia.
  7. Kuumenna öljy kattilassa noin 170 asteeseen. Paista donitseja öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita molemmin puolin.
  8. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  9. Täytä donitsit hillolla tai muulla haluamallasi täytteellä.
  10. Tarjoile sufganiyot lämpiminä ja nauti!

Sufganiyot ovat herkullisia donitseja, joissa on pehmeä ja mehevä taikina sekä makea täyte. Niitä syödään erityisesti juutalaisen Hanukkah-juhlan aikaan, jolloin niitä tarjotaan yleensä jälkiruoaksi. Hanukkah-juhlaa vietetään kahdeksan päivää ja se symboloi juutalaisten voittoa muinaisessa Israelissa. Sufganiyot ovat yksi juhlan perinteisistä ruuista, ja niitä nautitaan yleisesti ympäri maailmaa juutalaisten keskuudessa.