Valikko Sulje

Suklaa-pistaasikakku (8-10 annosta)

Tässä on herkullisen suklaa-pistaasikakun resepti, joka sopii 8-10 hengelle:

Ainekset:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 150 g sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 100 g pistaasipähkinöitä
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Koristeluun:

  • 100 g maitosuklaata
  • 50 g pistaasipähkinöitä

Ohjeet:

  1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
  2. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi.
  3. Vatkaa kananmunat joukkoon yksi kerrallaan.
  4. Rouhi pistaasipähkinät karkeaksi rouheeksi.
  5. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja ripaus suolaa suklaa-voi-seokseen ja sekoita.
  6. Lisää pistaasirouhe seokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  7. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja tasoita pinta.
  8. Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 25-30 minuutin ajan tai kunnes kakkupohja on kypsä.
  9. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen koristelua.

Koristelu:

  1. Sulata maitosuklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  2. Rouhi pistaasipähkinät karkeaksi rouheeksi.
  3. Levitä sulatettu suklaa kakun päälle ja ripottele pistaasipähkinärouhe koristeeksi.

Tämä herkullinen suklaa-pistaasikakku sopii erinomaisesti kahvipöytään tai juhlien tarjottavaksi. Kakun pähkinäinen maku yhdistyy täyteläiseen suklaaseen, ja kakku on sopivan makea. Voit halutessasi tarjoilla kakun esimerkiksi kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.