6 dl Valmiiksi keitettyjä kickherneitä ja osa purkin nesteestä
150-200 g Valmista tahinia
2 valkosipulin kynttä
2 tl Suolaa
1 sitruunan mehu
Koristeluun oliiviöljyä, paprikajauhetta ja lehtipersiljaa
- Pilko valkosipulit vähän pienemmiksi ja kumoa kaikki yllä olevat ainekset tehosekoittimeen (paitsi öljy ja koristeet).
- Laita kone käyntiin ja lisää kickhernepurkin- tai liotusnestettä niin, että kone pyörii hyvin ja hummus tahnasta tulee tasainen. Sattumia saa olla mukana. Tahnan pitää olla lähes yhtä löysää kuin pehmytjäätelö.
- Levitä hummus laakealle lautaselle lusikalla pyörivin liikkein.
- Valuta oliiviöljyä pinnalle mausteeksi ja ripota hieman paprikajauhe raitoja.
- Viimeistele lehtipersiljalla.