Valikko Sulje

Hummus, aito ohje Tel Avivista

6 dl Valmiiksi keitettyjä kickherneitä ja osa purkin nesteestä
150-200 g Valmista tahinia
2 valkosipulin kynttä
2 tl Suolaa
1 sitruunan mehu
Koristeluun oliiviöljyä, paprikajauhetta ja lehtipersiljaa 

  1. Pilko valkosipulit vähän pienemmiksi ja kumoa kaikki yllä olevat ainekset tehosekoittimeen (paitsi öljy ja koristeet).
  2. Laita kone käyntiin ja lisää kickhernepurkin- tai liotusnestettä niin, että kone pyörii hyvin ja hummus tahnasta tulee tasainen. Sattumia saa olla mukana. Tahnan pitää olla lähes yhtä löysää kuin pehmytjäätelö.
  3. Levitä hummus laakealle lautaselle lusikalla pyörivin liikkein.
  4. Valuta oliiviöljyä pinnalle mausteeksi ja ripota hieman paprikajauhe raitoja.
  5. Viimeistele lehtipersiljalla.