Valikko Sulje

Kanaa intialaiseen tapaan

neljälle

Tätä hyvin erilaista ja eksoottista ruokalajia tarjotaan usein Bene-Israel juutalaisyhteisössä Bombayssa Intiassa. Se on erittäin ihanteellinen syötäväksi shabattina, koska se voidaan ongelmitta valmistaa etukäteen hauduttamalla uunissa alhaisessa lämmössä yön yli.

1,4-1,6 kg paistovalmis kana
1,25 dl ruokaöljyä
suolaa
mustapippuri jauhetta tai – rouhetta maun mukaan
1 sipuli halkaistuna ja ohueksi siivuiksi siivutettuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 laakerinlehti
1 kanelitanko
4 kokonaista neilikkaa
4 kokonaista kardemummaa
1 rkl curryjauhetta tai caram masalaa
1 rkl hienonnettua tai raastettua inkiväärinjuurta
¼ tl kurkumaa
2,5 dl kana- tai kasvislientä tai vettä
tuoretta persiljaa koristeluun

  1. Pese kana kylmän juoksevan veden alla ja kuivaa se keittiöpaperiin. Jaa kana 8 osaan, koipi-reisi 4 osaan ja vartalo erikseen 4 osaan.
  2. Lämmitä uuni 125 asteeseen.
  3. Laita kasariin tai pannulle öljyä ja kuumenna.
  4. Mausta kanankappaleet suolalla ja pippurilla ja ruskista niitä pannulla öljyssä 5-7 minuuttia.
  5. Lisää paistamisen aikana muut mausteet pannulle ja jatka paistamista edelleen. Kääntele kanankappaleita varovasti paistamisen aikana mausteseoksessa kunnes ovat kullan ruskeita.
  6. Peitä pannu kannella ja anna kanankappaleiden hautua kypsiksi ja pehmeiksi 1 ½ – 2 tuntia miedolla lämmöllä.
  7. Valele kypsymisen aikana silloin tällöin liha- tai kasvisliemellä tai vedellä.
  8. Tarjoile kanankappaleet tarjoiluvadilta valeltuna paistoliemellä ja koristele persiljalla.