neljälle
Tätä hyvin erilaista ja eksoottista ruokalajia tarjotaan usein Bene-Israel juutalaisyhteisössä Bombayssa Intiassa. Se on erittäin ihanteellinen syötäväksi shabattina, koska se voidaan ongelmitta valmistaa etukäteen hauduttamalla uunissa alhaisessa lämmössä yön yli.
1,4-1,6 kg paistovalmis kana
1,25 dl ruokaöljyä
suolaa
mustapippuri jauhetta tai – rouhetta maun mukaan
1 sipuli halkaistuna ja ohueksi siivuiksi siivutettuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 laakerinlehti
1 kanelitanko
4 kokonaista neilikkaa
4 kokonaista kardemummaa
1 rkl curryjauhetta tai caram masalaa
1 rkl hienonnettua tai raastettua inkiväärinjuurta
¼ tl kurkumaa
2,5 dl kana- tai kasvislientä tai vettä
tuoretta persiljaa koristeluun
- Pese kana kylmän juoksevan veden alla ja kuivaa se keittiöpaperiin. Jaa kana 8 osaan, koipi-reisi 4 osaan ja vartalo erikseen 4 osaan.
- Lämmitä uuni 125 asteeseen.
- Laita kasariin tai pannulle öljyä ja kuumenna.
- Mausta kanankappaleet suolalla ja pippurilla ja ruskista niitä pannulla öljyssä 5-7 minuuttia.
- Lisää paistamisen aikana muut mausteet pannulle ja jatka paistamista edelleen. Kääntele kanankappaleita varovasti paistamisen aikana mausteseoksessa kunnes ovat kullan ruskeita.
- Peitä pannu kannella ja anna kanankappaleiden hautua kypsiksi ja pehmeiksi 1 ½ – 2 tuntia miedolla lämmöllä.
- Valele kypsymisen aikana silloin tällöin liha- tai kasvisliemellä tai vedellä.
- Tarjoile kanankappaleet tarjoiluvadilta valeltuna paistoliemellä ja koristele persiljalla.