Valikko Sulje

Paahdetut perunat

Paahdetut perunat ovat herkullinen ja helppo lisuke monille erilaisille ruokalajeille. Tässä on yksinkertainen ohje paahdettujen perunoiden valmistukseen:

Ainekset:

  • 1 kg perunoita (esim. Rosamunda tai siikli)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl kuivattua rosmariinia tai timjamia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Ohjeet:

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  2. Pese ja kuivaa perunat hyvin, ja leikkaa ne kuutioiksi tai lohkoiksi.
  3. Sekoita perunoiden joukkoon oliiviöljy, kuivattu rosmariini, suola ja mustapippuri.
  4. Aseta perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille yhdessä kerroksessa.
  5. Paahda perunoita uunissa noin 30-40 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
  6. Kääntele perunoita kerran paiston aikana, jotta ne paahtuvat tasaisesti.

Paahdetut perunat sopivat erinomaisesti lisukkeeksi esimerkiksi liharuoille, kuten pihville, kanalle tai kalalle. Ne ovat myös hyvä vaihtoehto perinteisille ranskalaisille tai keitetyille perunoille. Perunoiden mausteena käytetty rosmariini antaa niille aromikkaan ja herkullisen maun. Paahdetut perunat ovat helppo ja nopea valmistaa ja ne ovat herkullisia sekä lämpimänä että kylmänä.