Valikko Sulje

Viininlehtikääryleet

Viinilehtikääryleet ovat Lähi-idässä ja Välimeren alueella suosittu herkku, joka sisältää riisiä, vihanneksia ja mausteita rullattuna viinilehtiin. Tässä on yksinkertainen ohje viinilehtikääryleiden valmistamiseen:

Ainekset:

  • noin 40 viinilehteä (pakaste tai säilötty)
  • 1 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 sipuli, hienonnettuna
  • 2 valkosipulin kynttä, murskattuna
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl kuivattua minttua
  • 1 rkl kuivattua tilliä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 2-3 dl kasvislientä tai vettä

Ohjeet:

  1. Liota viinilehtiä vedessä noin 30 minuutin ajan, jotta ne pehmenevät.
  2. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  3. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli, ja paista kunnes ne ovat pehmenneet.
  4. Lisää tomaattipyree, minttu ja tilli, ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan.
  5. Lisää riisi pannulle ja sekoita hyvin.
  6. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
  7. Aseta noin 1 rkl riisiseosta viinilehden keskelle, taita lehden reunat sisään ja rullaa se tiukaksi kääryleeksi.
  8. Jatka samalla tavalla kunnes kaikki riisiseos on käytetty.
  9. Aseta viinilehtikääryleet pannulle tai uunivuokaan, ja kaada päälle kasvislientä tai vettä niin, että ne peittyvät juuri ja juuri.
  10. Kuumenna kääryleitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kypsiä.

Viinilehtikääryleet ovat herkullinen ja terveellinen ruoka, joka sopii hyvin esimerkiksi meze-aterian osaksi. Ne ovat myös helppoja valmistaa etukäteen ja tarjoilla vieraille. Tarjoile kääryleet esimerkiksi jogurttikastikkeen ja leivän kanssa.