Valikko Sulje

Karpalo-pähkinä-kalkkunasalaatti

Ainekset:

  • 1 pääsalaatti
  • 500g kalkkunaa
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1/2 cup (n. 120ml) kuivattuja karpaloita
  • 1/2 cup (n. 120ml) saksanpähkinöitä
  • 1/4 cup (n. 60ml) oliiviöljyä
  • 3 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Paista kalkkunan rintafileet kypsiksi ja anna niiden jäähtyä.
  2. Pese ja revi salaatti.
  3. Leikkaa paprika ja punasipuli ohuiksi siivuiksi.
  4. Pilko saksanpähkinät ja sekoita ne kuivattujen karpaloiden kanssa.
  5. Sekoita oliiviöljy, omenaviinietikka, hunaja, suola ja mustapippuri kulhossa.
  6. Sekoita salaatinlehdet, kalkkuna, paprika, punasipuli ja karpalo-pähkinäseos suuressa kulhossa.
  7. Kaada salaatin päälle kastike ja sekoita hyvin.

Karpalo-pähkinä-kalkkunasalaatti on maukas ja ravitseva salaatti, joka sopii hyvin lounaaksi tai kevyeksi illalliseksi. Karpalot tuovat salaattiin raikasta hapokkuutta ja saksanpähkinät antavat salaattiin pähkinäistä makua ja rakennetta. Kalkkuna on kevyempi vaihtoehto kuin esimerkiksi naudanliha, mutta silti täyttävä proteiininlähde. Omenaviinietikka-hunajakastike tuo salaattiin makeutta ja hapokkuutta, ja sopii hyvin yhteen muiden makujen kanssa.