Valikko Sulje

Za’atar Citrus Hummus Dip

Ainekset

  • 1 tölkki kikherneitä (huuhdeltuna)
  • 3 rkl tahinia
  • 2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 1 rkl appelsiininkuorta raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi (murskattuna)
  • 3 rkl extra-neitsytoliiviöljyä (ja lisäks tarvittaessa)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl za’atar-mausteseosta
  • Koristeluun: punaherukoita tai granaattiomenan siemeniä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita tehosekoittimessa kikherneet, tahini, sitruunamehu, appelsiininkuori, murskattu valkosipuli, oliiviöljy, suola ja za’atar, kunnes seos on sileää. Lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta koostumus on pehmeä ja levittyvä.
  2. Kaada hummus tarjoiluastiaan, viimeistele ripauksella extra-oliiviöljyä ja koristele punaherukoilla tai granaattiomenan siemenillä.
  3. Tarjoile tuoreiden pitaleipien, kasvistikkujen tai leivän kanssa.

Tämä hummus-versio tuo perinteiseen reseptiin raikkaan sitruuna-appelsiinin vivahteen ja za’atarin mausteisen syvyyden, mikä tekee siitä sekä herkullisen että visuaalisesti houkuttelevan.