Ainekset
- 1 tölkki kikherneitä (huuhdeltuna)
- 3 rkl tahinia
- 2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
- 1 rkl appelsiininkuorta raastettuna
- 1 valkosipulinkynsi (murskattuna)
- 3 rkl extra-neitsytoliiviöljyä (ja lisäks tarvittaessa)
- 1 tl suolaa
- 1 tl za’atar-mausteseosta
- Koristeluun: punaherukoita tai granaattiomenan siemeniä
Valmistusohjeet
- Sekoita tehosekoittimessa kikherneet, tahini, sitruunamehu, appelsiininkuori, murskattu valkosipuli, oliiviöljy, suola ja za’atar, kunnes seos on sileää. Lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta koostumus on pehmeä ja levittyvä.
- Kaada hummus tarjoiluastiaan, viimeistele ripauksella extra-oliiviöljyä ja koristele punaherukoilla tai granaattiomenan siemenillä.
- Tarjoile tuoreiden pitaleipien, kasvistikkujen tai leivän kanssa.
Tämä hummus-versio tuo perinteiseen reseptiin raikkaan sitruuna-appelsiinin vivahteen ja za’atarin mausteisen syvyyden, mikä tekee siitä sekä herkullisen että visuaalisesti houkuttelevan.