Valikko Sulje

Tabbouleh couscous salaatti grillailluilla vihanneksilla

Ainekset

  • 2 dl couscousia
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 1 kourallinen tuoretta persiljaa (hienonnettuna)
  • 1/2 kourallista tuoretta minttua (hienonnettuna)
  • 2 keskikokoista tomaattia (kuutioituna)
  • 1 kurkku (kuutioituna)
  • 1 pieni punasipuli (hienonnettuna)
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 1 pieni kesäkurpitsa, 1 munakoiso ja 1 punainen paprika – grillattuna ja kuutioituna

Valmistusohjeet

  1. Kaada kiehuva vesi couscousin päälle ja peitä astia. Anna couscousin turvota noin 5–10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt. Luvuta haarukalla, jotta jyvät erottuvat toisistaan.
  2. Sekoita kulhossa couscous, persilja, minttu, tomaatti, kurkku ja punasipuli.
  3. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
  4. Lisää lopuksi grillatut vihannekset ja sekoita kevyesti.
  5. Tarjoile salaatti joko huoneenlämpöisenä tai hieman viilennettynä.

Tämä salaatti yhdistää perinteisen tabboulehin raikkaat yrtit ja vihannekset couscousin pehmeään koostumukseen, ja grillattujen vihannesten savuinen maku lisää uuden ulottuvuuden tähän monipuoliseen ruokalajiin.