Ainekset
- 2 dl couscousia
- 2 dl kiehuvaa vettä
- 1 kourallinen tuoretta persiljaa (hienonnettuna)
- 1/2 kourallista tuoretta minttua (hienonnettuna)
- 2 keskikokoista tomaattia (kuutioituna)
- 1 kurkku (kuutioituna)
- 1 pieni punasipuli (hienonnettuna)
- 3 rkl sitruunamehua
- 3 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
- 1 pieni kesäkurpitsa, 1 munakoiso ja 1 punainen paprika – grillattuna ja kuutioituna
Valmistusohjeet
- Kaada kiehuva vesi couscousin päälle ja peitä astia. Anna couscousin turvota noin 5–10 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt. Luvuta haarukalla, jotta jyvät erottuvat toisistaan.
- Sekoita kulhossa couscous, persilja, minttu, tomaatti, kurkku ja punasipuli.
- Lisää sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
- Lisää lopuksi grillatut vihannekset ja sekoita kevyesti.
- Tarjoile salaatti joko huoneenlämpöisenä tai hieman viilennettynä.
Tämä salaatti yhdistää perinteisen tabboulehin raikkaat yrtit ja vihannekset couscousin pehmeään koostumukseen, ja grillattujen vihannesten savuinen maku lisää uuden ulottuvuuden tähän monipuoliseen ruokalajiin.