Valikko Sulje

Äitienpäivä MENU

Äitienpäivä on Israelissa tärkeä juhlapäivä, jota vietetään erityisellä tavalla. Israelin äitienpäivää kutsutaan nimellä “Yom HaEm” ja se vietetään juutalaisen kalenterin 23. päivänä Nisan-kuussa (yleensä huhtikuun tai toukokuun aikana).

Yom HaEm on kansallinen juhlapäivä, joka on omistettu kaikille äideille, jotka ovat kasvattaneet lapsiaan Israelin valtion alueella. Päivän aikana juhlitaan äitejä kaikkialla maassa, ja monilla kouluilla ja päiväkodeilla on erityisiä juhlaohjelmia.

Yom HaEm:in juhlinta alkaa yleensä edellisenä iltana, kun monilla synagogilla on erityisiä hartauksia ja rukouksia äitien kunniaksi. Päivän aikana monilla perheillä on erityisiä aterioita tai piknikkejä ulkona, jolloin äidit saavat ansaitsemansa huomion ja kiitokset.

Yom HaEm:in aikana monet myös vierailevat hautausmailla ja käyvät laskemassa kukkia äitiensä haudoille. Päivä on siis myös surun päivä niille, joiden äidit ovat poissa.

Lisäksi monet myös lähettävät kortteja ja lahjoja äideilleen ja muille tärkeille naisille elämässään. Yksi Yom HaEm:in perinteisistä lahjoista on kukkakimppu, yleensä punainen neilikka, joka symboloi äidin rakkautta ja uhrautuvaisuutta.

Yom HaEm on tärkeä päivä, joka juhlistaa äitien merkitystä ja antaa tilaisuuden osoittaa kiitollisuutta kaikille niille naisille, jotka ovat auttaneet kasvamaan ja kehittymään ihmisenä. Se on juhla, joka yhdistää koko Israelin kansaa, ja joka antaa tilaisuuden juhlia äitien arvokasta roolia yhteiskunnassa.

Alkuruoka:

  • Kreplach: Juutalainen klassikko, joka on keittoon lisättävistä taikinapallosista valmistettu herkku. Kreplacheja voi täyttää esimerkiksi lihalla tai kasviksilla.

Pääruoka:

  • Brisket: hitaasti haudutettu, mehevä ja maukas liharuoka, joka on perinteinen juutalainen pääruoka. Brisketin kanssa voi tarjota esimerkiksi paahdettua juurestilaa, perunoita tai vihreitä kasviksia.
  • Latkes: perunapihvit, joita syödään usein Hanukka-juhlassa, mutta jotka sopivat mainiosti myös äitienpäivän aterialle. Latkesit tarjoillaan yleensä omenasoseen tai smetanan kanssa.

Jälkiruoka:

  • Mandelbrot: Juutalainen pähkinäkeksi, joka sopii hyvin jälkiruoaksi kahvin tai teen kanssa.
  • Rugelach: Kierrepullamainen leivonnainen, joka on täytetty esimerkiksi mantelitahnalla, hillolla tai suklaalla.

Juomapuoli:

  • Manischewitz-viini: makea, hedelmäinen ja mehukas viini, joka on juutalainen klassikko. Manischewitz sopii hyvin äitienpäivän juhlaan, jossa halutaan nostaa esiin juutalaista kulttuuria ja perinteitä.

Nämä ovat vain muutamia ehdotuksia, ja äitienpäivämenu voidaan toki räätälöidä oman mieltymyksen mukaan. Tärkeintä on kuitenkin muistaa äitiä ja antaa hänelle ansaittu kunnia juhlapäivänä.

Juutalainen äiti

Lähestyvä äitienpäivä muistuttaa meitä kaikkia äitien tärkeydestä ja merkityksestä elämässämme. Tämä päivä on erityisen tärkeä kaikille niille, joilla on ollut onni kasvaa rakastavan ja huolehtivan äidin ympäröimänä.

Tänään puhutaan juutalaisista äideistä, jotka ovat erityisen vaikuttavia ja inspiroivia hahmoja uskonnollisessa ja kulttuurisessa yhteisössään. Juutalaiset äidit ovat perinteisesti kunnioitettu ja arvostettu osa juutalaista kulttuuria, sillä he ovat vastuussa perheenjäsenten henkisestä ja emotionaalisesta hyvinvoinnista.

Juutalaisessa kulttuurissa äitien rooli on ollut merkittävässä asemassa, sillä heidän katsotaan olevan vastuussa perheen moraalisesta ohjauksesta. Juutalaiset äidit opettavat lapsilleen juutalaisia arvoja ja perinteitä, kuten rukousta, juhlapäivien viettämistä ja perheen yhtenäisyyden merkitystä.

Juutalaiset äidit ovat myös esimerkkejä rohkeudesta ja kestävyydestä. Monet juutalaiset äidit ovat joutuneet kärsimään raskaista koettelemuksista, kuten holokaustin aikana. Monet heistä ovat joutuneet kantamaan vastuun perheensä selviämisestä vaikeina aikoina ja taistelleet perheensä puolesta, jotta he selviäisivät hengissä. Nämä äidit ovat osoittaneet poikkeuksellista rohkeutta ja päättäväisyyttä, jotka ovat esimerkkejä meille kaikille.

Juutalaiset äidit ovat myös esimerkkejä perheen tärkeydestä. Juutalaisessa kulttuurissa perheen yhtenäisyys on erittäin tärkeää, ja äidit ovat usein keskeisiä perheen yhdistäjiä. Heidän rakkaudellinen ja huolehtiva läsnäolonsa on ratkaisevaa perheenjäsenten keskinäisessä suhteessa ja auttaa perheenjäseniä pysymään yhteydessä toisiinsa.

Tämän äitienpäivän kunniaksi haluankin nostaa esiin juutalaisen äidin merkitystä ja arvostusta. Juutalaiset äidit ovat erityisiä ja ansaitsevat kunnioituksemme ja kiitoksemme siitä työstä, jota he tekevät joka päivä perheidensä eteen.

Juutalaiset äidit ovat tärkeitä ja arvostettuja hahmoja juutalaisessa yhteisössä ja ansaitsevat kiitoksemme ja kunnioituksemme heidän tärkeästä työstään. Tämän äitienpäivän juhlistaminen antaa meille tilaisuuden osoittaa arvostuksemme ja kiitollisuutemme aivan kaikille äideille, jotka ovat auttaneet meitä kasvamaan ja kehittymään ihmisenä. Toivotamme kaikille äideille onnellista äitienpäivää ja kiitämme heitä lämpimästi kaikesta heidän tekemästään työstä!