Parashat Tazria-Metzora käsittelee erilaisia rituaalipuhdistuksia ja sairauksia, joten tämän teeman innoittamana ehdottaisin seuraavaa menua viikonlopun illalliselle:
Alkuruoka:
Mausteinen linssikeitto
- Keitä 4 dl punaisia linssejä kasvisliemessä noin 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
- Paista samalla pannulla pieneksi pilkottu sipuli, valkosipuli ja juuriselleri, kunnes ne ovat pehmeitä.
- Lisää mausteet, kuten juustokuminaa, paprikajauhetta, korianteria ja chilijauhetta, ja paista vielä hetki.
- Lisää paistetut kasvikset linssikeittoon ja tarjoile kuumana.
Pääruoka:
Grillattu kana tahinikastikkeella
- Grillaa 4 kanafileetä kypsiksi.
- Valmista tahinikastike sekoittamalla yhteen 1 dl tahinia, 2 rkl sitruunamehua, 2 rkl oliiviöljyä, 1 tl suolaa ja 1 tl hunajaa.
- Tarjoile grillatut kanat tahinikastikkeen ja paahdettujen juuresten kanssa.
Jälkiruoka:
Appelsiini-inkiväärikakku
- Sekoita kulhossa 2,5 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1 tl jauhettua inkivääriä ja ripaus suolaa.
- Vatkaa erikseen kulhossa 2 dl sokeria ja 2 kananmunaa vaahdoksi.
- Lisää vaahdon joukkoon 1,5 dl öljyä ja 1 dl appelsiinimehua.
- Lisää kuivat aineet muna-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
- Tarjoile inkiväärikakku appelsiiniviipaleiden ja kermavaahdon kanssa.