Valikko Sulje

Parashat Tazria-Metzora Menu

Parashat Tazria-Metzora käsittelee erilaisia rituaalipuhdistuksia ja sairauksia, joten tämän teeman innoittamana ehdottaisin seuraavaa menua viikonlopun illalliselle:

Alkuruoka: 

Mausteinen linssikeitto

  • Keitä 4 dl punaisia linssejä kasvisliemessä noin 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
  • Paista samalla pannulla pieneksi pilkottu sipuli, valkosipuli ja juuriselleri, kunnes ne ovat pehmeitä.
  • Lisää mausteet, kuten juustokuminaa, paprikajauhetta, korianteria ja chilijauhetta, ja paista vielä hetki.
  • Lisää paistetut kasvikset linssikeittoon ja tarjoile kuumana.

Pääruoka: 

Grillattu kana tahinikastikkeella

  • Grillaa 4 kanafileetä kypsiksi.
  • Valmista tahinikastike sekoittamalla yhteen 1 dl tahinia, 2 rkl sitruunamehua, 2 rkl oliiviöljyä, 1 tl suolaa ja 1 tl hunajaa.
  • Tarjoile grillatut kanat tahinikastikkeen ja paahdettujen juuresten kanssa.

Jälkiruoka: 

Appelsiini-inkiväärikakku

  • Sekoita kulhossa 2,5 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1 tl jauhettua inkivääriä ja ripaus suolaa.
  • Vatkaa erikseen kulhossa 2 dl sokeria ja 2 kananmunaa vaahdoksi.
  • Lisää vaahdon joukkoon 1,5 dl öljyä ja 1 dl appelsiinimehua.
  • Lisää kuivat aineet muna-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
  • Tarjoile inkiväärikakku appelsiiniviipaleiden ja kermavaahdon kanssa.