Valikko Sulje

Marjainen keväinen piirakka

Kuvaus:
Raikas ja keväinen jälkiruoka, joka hyödyntää sesongin marjoja. Tämä piirakka on kevyen makea ja sopii hyvin sekä arkeen että juhlahetkiin Rosh Chodesh Nisan kunniaksi.

Ainekset:

  • Valmis kosher-piirakkataikina (tai taikina, joka on valmistettu hyväksytyistä raaka-aineista)
  • 400 g sekoitus tuoreita marjoja (esim. mustikoita, mansikoita ja vadelmia)
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohjeet:

  1. Levitä piirakkataikina vuokaan ja esipainele hieman haarukalla reunoja.
  2. Sekoita marjat, sokeri, maissitärkkelys ja sitruunamehu kulhossa, kunnes marjat ovat kevyesti sekoittuneet.
  3. Kaada marjaseos tasaisesti taikinan päälle.
  4. Paista 200 °C:ssa noin 30–35 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea ja täyte alkaa kuplia.
  5. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.