Valikko Sulje

Parashat Vayeshev Menu

Parashat Vayeshev on Tooran lukujakso, joka kertoo Joosefin elämästä ja seikkailuista Egyptissä. Tässä lukujaksossa korostuvat perheen merkitys, petoksen ja kateuden vaikutukset sekä anteeksianto.

Kosher-illalliselle tähän aiheeseen liittyen voisin tarjoilla esimerkiksi mausteisia falafeleja, baba ganoushia ja hummusta alkupalaksi. Pääruokana voisi olla mausteinen lihapata, joka tarjoillaan couscousin ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.

Mausteiseen lihapataan tarvitset:

  • noin 1,5 kg naudanlihaa, pilkottuna pieniksi paloiksi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia, pilkottuna
  • 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 litra kanalientä

Valmistusohje:

  1. Kuumenna öljy isossa padassa ja lisää pilkotut sipulit ja murskatut valkosipulinkynnet. Kuullota muutaman minuutin ajan.
  2. Lisää paloiteltu naudanliha ja ruskista se joka puolelta.
  3. Sekoita tomaattipyree ja mausteet lihan sekaan. Jatka paistamista muutama minuutti.
  4. Kaada kanaliemi pataan ja sekoita hyvin.
  5. Anna padan kiehua miedolla lämmöllä noin 2-3 tuntia, tai kunnes liha on pehmeää ja mureaa.
  6. Tarjoile lihapata couscousin ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.

Couscousin valmistusohje:

  • 3 dl couscousia
  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  1. Laita couscous kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä.
  2. Lisää suola ja oliiviöljy ja sekoita hyvin.
  3. Anna couscousin turvota noin 5-10 minuuttia.
  4. Fluffaa couscous haarukalla ja tarjoile heti.

Falafelien ja baba ganoushin valmistusohjeita voi löytää helposti kotisivultamme.

Toivottavasti näistä resepteistä on apua kosher-illallisen suunnittelussa Parashat Vayeshevin teeman mukaisesti!