Shabbat HaChodesh on juutalainen juhlapäivä, joka pidetään kuukauden alussa ennen Pesach-juhlaa. Se merkitsee uuden kuukauden alkua ja juhlistaa juutalaisten vapautumista Egyptistä.
Shabbat HaChodeshin illallisella on tapana tarjoilla erityisen juhlava illallinen. Tässä on esimerkki illallisen kosher menusta:
Alkuruoka:
- Gefilte fish (keitetty kala)
- Matzo (juutalainen leipä)
Pääruoka:
- Brisket (pitkään haudutettu naudan rinta)
- Tzimmes (juuresten, kuivattujen hedelmien ja lihanpalojen haudutus)
- Kugel (perunasosevuoka tai makaronilaatikko)
- Paistetut vihannekset (esim. porkkanat, sipulit ja punajuuret)
Jälkiruoka:
- Matzo ball soup (kanakeitto, jossa on juutalaisia matzo-palloja)
- Karkkihedelmät (esim. rusinat, taatelit ja mantelit)
Juomaksi voi tarjoilla juutalaista viiniä tai rypälemehua.
On tärkeää muistaa, että kosher-ruoanvalmistuksessa on tarkkoja sääntöjä ja määräyksiä, joten aitoa kosher-ateriaa valmistettaessa tulee noudattaa näitä määräyksiä.