Valikko Sulje

Shabbat HaChodesh Menu

Shabbat HaChodesh on juutalainen juhlapäivä, joka pidetään kuukauden alussa ennen Pesach-juhlaa. Se merkitsee uuden kuukauden alkua ja juhlistaa juutalaisten vapautumista Egyptistä.

Shabbat HaChodeshin illallisella on tapana tarjoilla erityisen juhlava illallinen. Tässä on esimerkki illallisen kosher menusta:

Alkuruoka:

  • Gefilte fish (keitetty kala)
  • Matzo (juutalainen leipä)

Pääruoka:

  • Brisket (pitkään haudutettu naudan rinta)
  • Tzimmes (juuresten, kuivattujen hedelmien ja lihanpalojen haudutus)
  • Kugel (perunasosevuoka tai makaronilaatikko)
  • Paistetut vihannekset (esim. porkkanat, sipulit ja punajuuret)

Jälkiruoka:

  • Matzo ball soup (kanakeitto, jossa on juutalaisia ​​matzo-palloja)
  • Karkkihedelmät (esim. rusinat, taatelit ja mantelit)

Juomaksi voi tarjoilla juutalaista viiniä tai rypälemehua.

On tärkeää muistaa, että kosher-ruoanvalmistuksessa on tarkkoja sääntöjä ja määräyksiä, joten aitoa kosher-ateriaa valmistettaessa tulee noudattaa näitä määräyksiä.